Midwives in The Hague, Nootdorp, Pijnacker and surroundings

Samenwerking met het HMC in Den Haag

Zwangere die kiezen voor een samenwerking met het HMC krijgen hun intakegesprek bij de verloskundige als er geen medische indicatie is om bij de gynaecoloog onder controle te zijn. Na het intakegesprek maakt de verloskundige een risicoanalyse. Alleen als zij reden ziet om te overleggen met de gynaecoloog wordt de zwangere ingebracht in het multidisciplinair overleg. Voor de inrichting van de zorg gebruiken we gezamenlijk de routekaart zwangerschap (pdf-document) en aanvullende afspraken over de te verlenen zorg worden gemaakt in het VSV Haaglanden.

In het moeder en kindcentrum van het HMC zijn op de 3e etage 14 verloskamers. Deze verloskamers zijn allen voorzien van een badkamer met eigen douche en toilet. Er zijn 6 verloskamers uitgerust met een vast bad. Ook kun je gebruik maken van een skippybal of een baarkruk. Tijdens je bevalling wordt je bijgestaan door je verloskundige en daarnaast door een kraamverzorgster. Mocht er onverhoopt een medische indicatie ontstaan, dan neemt het obstetrische team van het HMC (verloskunde arts en/of gynaecoloog) de zorg van ons over.

Als de bevalling goed verlopen is mag je enkele uren na je bevalling weer naar huis. Is er een medische reden om na je bevalling langer te blijven, dan verplaats je samen met je kindje naar een gezinssuite. Je partner mag hier met jullie samen overnachten.