Midwives in The Hague, Nootdorp, Pijnacker and surroundings

Samenwerking met het HMC in Den Haag

Zwangere die kiezen voor een samenwerking met het HMC krijgen hun intakegesprek bij de verloskundige als er geen medische indicatie is om bij de gynaecoloog onder controle te zijn. Na het intakegesprek maakt de verloskundige een risicoanalyse. Alleen als zij reden ziet om te overleggen met de gynaecoloog wordt de zwangere ingebracht in het multidisciplinair overleg. Voor de inrichting van de zorg gebruiken we gezamenlijk de routekaart zwangerschap en aanvullende afspraken over de te verlenen zorg worden gemaakt in het VSV Haaglanden.

In het moeder en kindcentrum van het HMC zijn op de 12e etage 14 verloskamers. Deze verloskamers zijn allen voorzien van een badkamer met eigen douche en toilet. Ook kun je gebruik maken van een skippybal, een baarkruk of een beval bad. Er is 1 ruime verloskamer uitgerust met een vast bad en een opvangtafel. Op de andere verloskamers is het mogelijk om, indien gewenst, een opblaasbaar bad te plaatsen. De kosten voor het opblaasbare bad zijn € 80,-.

Als de bevalling goed verlopen is mag je enkele uren na je bevalling weer naar huis. Is er een reden om na je bevalling langer te blijven, dan verplaats je samen met je kindje naar de kraamafdeling. Er zijn enkele privé kamers aanwezig op de kraamafdeling, maar het kan voorkomen dat je de kamer met een andere pas bevallen dame moet delen. Je partner kan op de kraamafdeling helaas niet bij jullie overnachten. Het HMC heeft een nieuw kraamhotel, gelegen in het Ibishotel in de binnenstad van Den Haag (buiten het HMC), waar dames indien gewenst samen met hun baby en partner een aantal dagen kunnen verblijven.