Midwives in The Hague, Nootdorp, Pijnacker and surroundings

Kraamtijd

Je kraamtijd omvat de eerste 6 weken na je bevalling. In deze periode zullen zowel jullie als ouders, maar ook eventueel oudere broertjes en/of zusjes, moeten wennen aan de nieuwe gezinssamenstelling. In de eerste week krijg je hierbij ondersteuning van de kraamverzorgster en van ons.

De kraamverzorgster zal er de eerste 8 dagen na de geboorte dagelijks een aantal uren zijn om jullie te helpen bij de verzorging van de baby. Zij heeft een belangrijke rol want zij zal ons op de hoogte brengen als ze mogelijke problemen signaleert. De kraamverzorgster zal proberen zoveel mogelijk uit handen te nemen, zodat jullie overdag rustig aan kunnen doen om zo te herstellen van de bevalling en overdag een beetje bij te kunnen slapen als de nacht wat onrustig verlopen is. Laat je dus maar lekker verwennen!

Wij komen in de eerste week om de dag bij jullie langs om te beoordelen hoe het herstel is, hoe jullie kindje het doet en om jullie vragen te beantwoorden. Daarnaast zullen we in deze eerste week ook de hielprik bij jullie kindje verrichten.