Midwives in The Hague, Nootdorp, Pijnacker and surroundings

Taken verloskundige

In de eerste week na je bevalling komen wij om de dag bij jullie langs om te beoordelen hoe het lichamelijke herstel is, hoe jullie kindje het doet en om jullie vragen te beantwoorden. Wij hebben een belangrijke rol in het opsporen van complicaties en/of problemen bij zowel moeder als kind. Als er onverhoopt problemen zijn, dan zullen wij zorgen dat jullie tijdig door de gynaecoloog, kinderarts of huisarts worden gezien.

Tijdens ons eerste bezoek bij jullie thuis vinden wij het erg belangrijk om met jullie terug te blikken op de bevalling en met jullie te bespreken hoe jullie de bevalling ervaren hebben. Tussen de 4e en 8e dag na de bevalling zullen we een hielprik bij de baby doen. Ook zullen we tijdens onze bezoeken kijken hoe het emotioneel met jullie gaat en jullie daarbij de juiste ondersteuning geven.

Nadat we 3 a 4 keer bij jullie thuis langs zijn geweest sluiten we, als alles goed gaat, de huisbezoeken af. Maar helemaal uit beeld zijn we nog niet! Mochten jullie vragen hebben of ongerust zijn, dan kunnen jullie de eerste 6 weken na de bevalling telefonisch contact met ons opnemen op ons mobiele nummer. Hierop zijn we dag en nacht bereikbaar.

Ook sluiten wij onze zorg altijd af met een nacontrole. Deze vindt 6 weken na de bevalling plaats bij ons op de praktijk en is optioneel. Tijdens deze controle bespreken we hoe het met jullie gaat, blikken we nogmaals terug op de zwangerschap, bevalling en het kraambed en onze geleverde zorg, controleren we of je weer helemaal hersteld bent en bespreken we de anticonceptie. Als je het fijn vindt om bij ons op nacontrole te komen ben je van harte welkom en kan je hiervoor telefonisch van maandag t/m vrijdag tussen 09.00-13.00 een afspraak maken op onze vaste telefoonlijn.

Ongeveer 2 weken na de bevalling zal er een wijkverpleegkundige van het consultatiebureau bij jullie thuis langs komen om een intake te doen. Zij bespreekt met jullie welke zorg en ondersteuning het consultatiebureau biedt en zij zal jullie de eerste afspraak voor op het consultatiebureau geven. Deze vindt 4 weken na de bevalling plaats en jullie kindje zal dan gezien worden door de arts.