Midwives in The Hague, Nootdorp, Pijnacker and surroundings

Taken verloskundige

De taken van een verloskundige tijdens de zwangerschap zijn zeer divers. Door je regelmatig bij ons op het spreekuur te zien, houden wij de gezondheid van jou en je kind nauwlettend in de gaten.

  • We letten op of  je jezelf zowel lichamelijk als emotioneel goed blijft voelen; naast je lichamelijke gesteldheid is je psychische toestand minstens zo belangrijk. Deze twee kun je eigenlijk niet los van elkaar zien. Tijdens de bezoeken bij ons op de praktijk brengen wij je gezondheid in kaart en overleggen we met andere zorgverleners als dit nodig is. Wij hebben nauw contact met o.a. de gynaecoloog en de huisarts. Mochten er onverhoopt complicaties optreden dan zullen we je naar hen verwijzen.
  • Door de groei van de baarmoeder te controleren, houden we de ontwikkeling van je baby in de gaten; anders dan in het ziekenhuis zullen we niet elke controle een echo bij je maken, maar beoordelen we de ligging en groei van de baby met onze handen. We vertrouwen volledig op wat we voelen. We maken wel een echo als we denken dat de baby in stuit ligt, achterblijft in de groei of hierin juist vooruit loopt.
  • We geven voorlichting en advies op verschillende momenten tijdens de zwangerschap; er zijn een aantal onderwerpen die we met iedereen bespreken tijdens de zwangerschap, maar we bekijken ook individueel aan welke informatie behoefte is.
  • We proberen met jullie een vertrouwensband op te bouwen.